Wie Rondleidingen


Het is mogelijk om een rondleiding mee te maken naar de telescopen. Een rondleiding bestaat gewoonlijk uit een algemeen gedeelte, waarin we uitleggen wat astronomie inhoudt. Eventueel vertellen we aan de hand van een presentatie enkele algemene feiten over de hemel, objecten, afstanden, afmetingen en samenstellingen. Vervolgens worden de koepels bezichtigd met daarin de telescopen. U krijgt uitleg over de werking van de telescopen en wat we er mee doen. Uiteraard wordt er door de telescopen gekeken. Afhankelijk van het tijdstip en de weersomstandigheden kunnen dat astronomische objecten zijn (zon, maan, planeten, sterrenstelsels, enz.) of aardse objecten (de windmolens op het industrie terrein). In overleg passen we onze rondleidingen aan aan de wensen van de bezoekende groep.

We kunnen alleen rondleidingen geven aan groepen (familie, verenigingen, scholen, noem maar op) die bestaan uit minstens 8 en maximaal veelvouden van ongeveer 20 personen. De rondleidingen zijn niet geschikt voor al te kleine kinderen (te moeilijk) en mensen die slecht ter been zijn (men moet namelijk via een aantal trappen de koepels bereiken).

N.b. in de wintermaanden, september tot en met maart behalve december, organiseren we samen met de afdeling Astrophysics, elke laatste vrijdag van de maand een publieksavond. Voor data en aanvangstijdstippen zie lokale pers en deze of afd. Astrophysics web-site: www.astro.ru.nl.

De rondleidingen zijn kostenloos.

Neem voor nadere inlichtingen en afspraken contact op met Harry Balster (telefoon: 024-3652824). Per e-mail: www-akn@science.ru.nl.


Geplande Rondleidingen:


AKN Beta RU

Laatst aangepast op 30 januari 2023.